Despre mine

   Salut!

    Eu sunt Livia Șerban și mă bucur să vă găsesc aici, în acest spațiu în care timpul parcă se oprește, în care limitele realității cotidiene dispar, în care sufletele se pot apropia chiar dacă privirile nu se cunosc. 

   Mi-a luat o vreme să îmi fac suficient curaj să împărtășesc public din gândurile, trăirile și experientețele mele despre lume, viață, mămicie și...psihoterapie. Până acum nu am mai făcut asta decât într-un cadru relativ restrâns, fie pe propria mea pagina de Facebook (la care aveau pe atunci acces un număr limitat de persoane), fie pe grupuri de părinți unde cadrul era suficient de securizant pentru mine, fie în grupuri închise, despre ai căror membri aveam un minim de informații. 

   Dar am decis să îmi forțez și mai mult limitele, să-mi mai extind puțin zona de confort, așa că iată-mă aici: vulnerabilă, expusă, deschisă, imperfectă.  

   Cine sunt eu?

   Sunt doar un călător prin viață, curios a se descoperi pe sine și lumea înconjurătoare. În umila mea condiție umană, îmi observ imperfecțiunile, iar asta trezește în mine voința de a-mi depăși limitele și de a evolua ca ființă. Curiozitatea și pasiunea pentru complexitatea ființei umane m-au făcut să privesc îndelung în interiorul meu. Am săpat, am șlefuit și continui să fac asta zi de zi. Din micile mele insight-uri și din informațiile dobândite pe parcursul acestui proces, am decis să împărtășesc și altora. Așa că am început să mă instruiesc pentru a face acest lucru în mod profesionist. A fi călăuză este o mare responsabilitate. Și, pentru că eu cred cu tărie că schimbarea în plan social vine în primul rând prin educație, am decis să contribui și eu, prin lucrurile mărunte pe care le fac zilnic și împărtășind câte ceva din cunoașterea pe care am dobândit-o de-a lungul timpului.

   Așadar, sunt om - ființă complexă înzestrată cu simțire și gândire; sunt femeie, sunt soție, sunt mamă, sunt fiică, sunt psihoterapeut integrativ, sunt prietenă, colegă...dar dincolo de toate acestea sunt EU.