Arta conectării umane - tabără de dezvoltare personală bazată pe principiile teoriei polivagale

Trăim cu toții într-o lume aflată într-o continuă mișcare, plină de evenimente care se succed pe nerespirate. Parcă nici nu ne rămâne răgaz să le contemplăm, să le procesăm. Viața însăși parcă se grăbește… sau poate că noi ne grăbim prin viață. Încotro? Încotro fugim cu așa nesaț?
Sau, poate ar fi potrivit să ne întrebăm DE CE anume fugim cu atâta înverșunare? Ce din viața noastră e atât de înspăimântător încât ne face să fugim din calea sa până rămânem fără vlagă?
Fugim spre, de, din și prin relații. Nici nu mai știm ce vrem.
De cele mai multe ori, fugim de părți ale Sinelui nostru, părți oglindite în relații, părți care încă simt durere, părți care se tem, părți care simt furie… sunt părți care au o poveste ce se vrea rostită. Par înspăimântătoare la prima vedere, însă dacă am ști ce comori ascund dincolo de aparențe… Acolo sunt părți din viață, comorile din umbră. Acolo găsim acel spațiu sacru pe unde țâșnește înțelepciunea.
Acolo, printre acele părți de care fugim zi de zi cu atâta încăpățânare, se află balsamul de care avem nevoie pentru a ne alina rănile din relații, precum și rănile oglindite în relații.
Prin aceste părți rătăcite se află o bună parte din creativitatea noastră.
 

Poate că a venit timpul să le strigăm pe nume, să le chemăm acasă, să ne luăm inima în dinți și să le privim dincolo de haina aparențelor. Poate că e timpul să dăm crezare Micului Prinț când spune: „Vedem clar doar cu inima. Tot ce este esențial este invizibil pentru ochi.”

Dacă vrei și tu:
???? să încetinești un pic ritmul pentru a-ți auzi inima
???? să stai o clipă pentru a privi lumea, viața, pe tine prin „ochii” inimii
???? să înțelegi și să simți cum inima ta se vede și se aude prin chip, voce, mișcare și cum inimile comunică între ele
???? să descoperi frumusețea teoriei polivagale și eficiența aplicațiilor sale
???? să experimentezi conectarea umană în siguranță
???? să-ți descoperi și antrenezi capacitatea de a crea relații sănătoase, hrănitoare, securizante, pline de sens și armonie
???? să-ți redescoperi autenticitatea, esența a cine ești tu cu adevărat, să simți cine ești tu cu adevărat, nu doar să știi…

…atunci te invităm să călătorești alături de noi către Sinele Autentic într-un cadru de deplină siguranță emoțională și confidențialitate, în inima Mamei Naturi, la poalele pădurii.

Pe parcursul călătoriei noastre vom naviga prin:
☀️ teoria polivagală - arta și știința conectării umane
☀️ relația cu propriul corp
☀️ relația Sine-Sine (regăsirea și alinarea Copilului Interior, conectarea cu Sinele Compasional)
☀️ relația Sine-Ceilalți
☀️ relația Sine - Divinitate/Natură/Univers/Orice mai presus decât noi
☀️ autenticitate și conectare în siguranță în relații
 
Vom utiliza tehnici și metode din psihologie, care se utilizează în practicile psihoterapeutice și sunt validate științific: tehnici experiențial-creative, tehnici proiective, joc de rol, aplicații ale teoriei polivagale, tehnici de mindfulness, meditații statice și dinamice, tehnici de psihoterapie corporală cu exerciții de dans și mișcare și sesiuni de yoga. Toate exercițiile și tehnicile le propunem în mod invitativ, respectând limitele de siguranță emoțională și confort ale participanților.
Vom lucra fără scaune, la sol, prin urmare vă recomandăm ținute cât mai lejere.
 
Cine suntem noi? 

Suntem Livia Istrate și Viorel Pașca,
psihoterapeuți intregrativi, organizatorii și facilitatorii acestei tabere de dezvoltare personală.
 
Psih. dr. Viorel Pașca este clinician și psihoterapeut integrativ principal, coordonator al proiectului Polyvagal România, formator și supervizor în cadrul Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP).
Are formări de lungă durată în psihoterapie integrativă, psihoterapie corporală, EFT(Emotionally Focused Therapy), CFT (Compassion Focused Therapy) si peste 200 de ore de formare aplicată în CBT și în SE (Somatic Experiencing). A încheiat studiile doctorale în 2011 la Universitatea din Bucuresti cu o teza de psihofiziologie. Are peste 10 ani de experienta didactică universitară. Este interesat de psihofiziologie, neuroștiințe, teoria polivagală, mindfulness, teoriile atașamentului și aplicațiile acestora în psihologia clinică și psihoterapie. Are practică profesională în psihofiziologie și în utilizarea biofeedbackului în psihoterapie. În practica privată este interesat de integrarea psihoterapiilor corporale în intervențiile terapeutice, mindfulness, lucrul cu emotiile și emotiile dificile, tehnici de abordare a traumei, dezvoltarea unor interventii bazate pe teoria polivagală și compasiune, etc.
 
Psih. Livia Istrate este psiholog clinician și psihoterapeut integrativ autonom cu formare de lungă durată în psihoterapia integrativă, cu studii masterale în psihologie clinică, hipnoză și terapii de scurtă durată și cu formări continue care au avut drept obiectiv lucrul cu persoanele care suferă de adicții, utilizarea unor tehnici corporale, psihoterapia de cuplu și familie, abordarea psihoterapeutică a narcisismului clinic, evaluarea și intervenția psihoterapeutică în tulburările somatice, lucrul corporal cu trauma sexuală. Este licențiată în folosirea platformelor de terapie online Paxonline și Depreter și a participat la workshopuri, congrese, cursuri și seminarii pe diverse tematici de specialitate: terapia centrată pe compasiune, teoria polivagală, terapia traumei, managementul furiei din perspectiva terapiei centrate pe compasiune, etc. și este interesată de psihosomatică, teoria atașamentului, neuroștiințe, teoria polivagală și aplicațiile acestora în psihoterapie.
 
Când are loc tabăra?
Călătoria noastră se va desfășura între 19 și 22 octombrie 2023.
 
Unde?
În inima țării și a naturii, la Cisnădioara, lângă Sibiu, unde vom fi găzduiți de către Forest  Villa, o pensiune primitoare aflată chiar lângă pădure. Întreaga locație va fi disponibilă doar pentru noi, asigurându-ne intimitatea de care avem nevoie pentru a ne simți în siguranță.

Cât costă?
Investiția ta pentru această călătorie va fi de 2500 lei și se achită astfel:
1300 lei - avans* la înscriere
Diferența de preț - până în data de 15 octombrie 2023.

????
EARLY BOOKING: Pentru plată integrală până pe data de 15 septembrie 2023, prețul este de 2300 lei.
???? Ofertă pentru participanții din edițiile anterioare: participanții din edițiile anterioare ale taberei beneficiază de prețul redus de 2300 lei.
*Sumele achitate ca avans NU se returnează. În cazul plăților integrale se rețin 1300 lei și se returnează diferența dacă anularea se face cel mai târziu la data de 10 octombrie 2023.

❗
Locurile sunt limitate.
În urma înscrierii prin formularul de mai sus vei fi contactat/ă în vederea unei scurte discuții organizatorice și pentru a primi detaliile de plată.

Date de contact:
Livia Șerban: +40 762 668 226;
Viorel Pașca: +40 752 369 672;
 
Ce include prețul?
✅ cazare în cameră dublă sau triplă
✅ 3 mese lacto-ovo-vegetariene
✅ sesiuni de yoga
✅ atelierele de lucru facilitate de cei 2 psihoterapeuți.
 
NU sunt incluse:
❌ transportul
❌ costurile pentru alte facilități oferite de pensiune (saună, masaj, jacuzzi), care sunt opționale.
 
Check-in: 19 octombrie 2023, începând cu ora 16 (este inclusă cina pentru această zi)
Check-out: 22 octombrie 2023, ora 15 (sunt incluse micul dejun și prânzul).

Îți recomandăm să:
- îți iei ținute lejere, care să-ți permită să te miști liber;
- ai la tine haine potrivite pentru drumeție (vom face zilnic ieșiri în natură, în măsura în care ne permite vremea).

Te așteptăm cu drag! ????

Lasa un comentariu

Pe aceeasi tema

   Nu este vorba de nicio magie, ci de știință pură și capacitate de predicție pe baza unor studii efectuate de-a lungul timpului. Să vă explic mai pe-ndelete cum vine asta. Este vorba despre teoria atașamentului, despre care v-am mai vorbit și aici, și despre modul în care tiparul nostru de atașament influențează modul în care ne alegem partenerii de cuplu.
   Perioada sărbătorilor ne apropie sufletește unii de alții, trezind compasiunea în fiecare din noi. Și totuși, privind atent, îmi este greu să nu observ un comportament ambivalent: pe de o parte privim cu multă compasiune către cei mai puțin binecuvântați de soartă, iar pe de altă parte, risipim. Risipim din toate punctele de vedere; risipim sănătate, risipim energie, risipim resurse de toate felurile.

Articole

Perfecționismul este trăsătură de personalitate prezentă la foarte mulți dintre noi. El este, după cum spunea odată formatoarea mea, “un dresaj continuu cu moțul în copilărie” (Mara Priceputu, 2019). Scriam într-un articol anterior despre stadiile dezvoltării umane în prima etapă a vieții. Ei bine, această trăsătură se schițează în perioada de viață 3-6 ani, când copilul învață să aibă inițiativă sau, din contră, învață să se simtă vinovat pentru tot ce se petrece în jurul său, în funcție de tipul și de gradul nostru de perfecționism, de cât de critici sau validanți suntem cu el. În etapa următoare de vârstă însă, 6-12 ani, în funcție de măsura în care vom fi schimbat sau nu ceva în atitudinea noastră față de copil vom hrăni în el hărnicia sau, din contră, inferioritatea.
Acest subiect cu privire la pupatul copiilor pe buze este unul destul de controversat în rândul părinților. Unii susțin că nu este nimic în neregulă în a-ți pupa copilul pe gură, întrucât nu este un act încărcat de erotism, alții spun că e de-a dreptul dizgrațios și nesănătos pe deasupra. M-am decis să prezint perspectiva psihanalitică (deși, pe tema asta, nu am întâlnit școli terapeutice cu puncte de vedere diferite) cu privire la acest gest atât de controversat.
   Am constatat pe multe dintre grupurile de părinți, dar și pe multe dintre site-urile de parenting o mulțime de ghiduri de self help. Și sunt toate foarte utile, mai ales că fiecare din noi cred că ne-am spus cel puțin o dată: ”bine, bine...am înțeles că aici greșesc, dar cum pot să fac diferit și cum pot să fac să nu mai repet?”. Există o nevoie imensă de a primi rețete, hint-uri de „cum să fac” și este extraordinar că le și găsim cu multă ușurință.